Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Slavernij En Verzet In Utrecht Verhalen Herinneringen En Vieringen

Slavernij en Verzet in Utrecht: Verhalen, Herinneringen en Vieringen

Ontdek de rijke geschiedenis van trans-Atlantische slavernij

Vier de vrijheid en herdenk de strijd

In juni staat Utrecht in het teken van verhalen over het trans-Atlantische slavernijverleden en verzet in de stad. Een maand lang worden er evenementen, tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd om het bewustzijn over deze belangrijke periode in de geschiedenis te vergroten en de strijd tegen slavernij te herdenken.

Een hoogtepunt van de maand is de avond "Herdenk en vier de afschaffing van de slavernij" in TivoliVredenburg op 1 juli. Deze avond is gevuld met livemuziekoptredens en inspirerende lezingen die de impact van slavernij op Utrecht en de wereld belichten. Het Theater Utrecht organiseert op dezelfde dag "Keti Koti - Herdenk het verleden, vier de toekomst", een middag vol verbinding, vieringen en lekker eten.

Gedurende de hele maand vinden er ook andere evenementen plaats, waaronder tentoonstellingen, workshops en rondleidingen. Deze evenementen bieden bezoekers de gelegenheid om meer te leren over de geschiedenis van slavernij in Utrecht, de strijd tegen slavernij en de blijvende erfenis van deze periode.

Door deze evenementen en activiteiten te organiseren, wil Utrecht het belang van herinnering en erkenning van het trans-Atlantische slavernijverleden benadrukken, het bewustzijn over de voortdurende strijd tegen slavernij vergroten en de veerkracht en het verzet van degenen die onderdrukt werden vieren.


Comments